Nieuws
Activiteiten Stichting Adoptievoorzieningen
vrijdag, 08 februari 2013 11:36

De SAV heeft de volgende activiteiten voor komend voorjaar aangekondigd.

 

Themabijeenkomst ‘Adoptie- en pleegkinderen met een verstandelijke beperking in de puberteit’

Voor adoptie- of pleegkinderen met een (lichte) verstandelijke beperking en hun ouders is de puberteit vaak een extra lastige periode. Bent u benieuwd wat u te wachten staat als uw kind in de puberteit komt? Of zit uw kind al in de puberteit en wilt u weten wat u nog beter kunt dan om hem of haar door deze lastige periode te helpen? Kom dan naar deze themabijeenkomst op woensdagavond 22 mei, georganiseerd door MEE Midden-Holland en Stichting Adoptievoorzieningen. We gaan onder andere in op identiteitsvragen, zoeken naar roots, loyaliteitsconflicten en verdriet. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Meer informatie en aanmelden.


Goede Start voor adoptiegezinnen

In mei 2013 begint de adoptieoudercursus ‘Goede Start’. In drie avonden besteden we aandacht aan het proces van wennen en hechten en helpen we je steviger te staan als opvoeder. Ook is er tijd om ervaringen uit te wisselen met andere adoptieouders.

Meer informatie

 

Themabijeenkomsten voor aspirant-adoptieouders

Stichting Adoptievoorzieningen houdt voor de zomer weer verschillende themabijeenkomsten voor aspirant-adoptieouders in Woerden.


Voor familie en vrienden van aspirant-adoptieouders

12 april 2013 en 5 juli 2013

Over adoptie, adoptiekinderen en wat er zoal komt kijken bij de opvoeding van adoptiekinderen.

Meer informatie

Adoptie van een kind met special needs

14 juni 2013

Over welke eigenschappen moet je beschikken als je een kind met een medisch probleem wilt adopteren? Hoe kom je tot het maken van keuzes?

Meer informatie

 
WK: herdefiniëring rootsbeleid
donderdag, 24 januari 2013 16:11

Zoals al aangekondigd in het Wereldkinderenblad van december is Wereldkinderen bezig met een forse reorganisatie.

Teruglopende adopties en de financiële situatie maken dat er ingrijpende beslissingen zijn genomen. Een van de maatregelen is dat de rootswerkzaamheden van Wereldkinderen overgaan naar een andere organisatie. Wereldkinderen is in vergaande besprekingen met deze internationale organisatie, die onlangs subsidie heeft gekregen en die vanuit dezelfde visie en professionaliteit bezig is met zoekvragen. Wij verwachten u hierover in februari verder te berichten. Dan kunnen wij u ook per land informeren hoe de zoekvragen voor de diverse landen weer ingediend kunnen worden. Tot die tijd is het helaas niet mogelijk om nieuwe zoekvragen in behandeling te nemen.

Degenen die al een zoekvraag bij Wereldkinderen hebben ingediend, zullen persoonlijk geïnformeerd worden over het verloop van hun zoekvraag.

 
FIOM-hulp moet blijven
woensdag, 29 augustus 2012 08:21

Fiom, de landelijke hulpverleningsorganisatie op het gebied van (on)bedoelde zwangerschap, kinderwens, afstamming en adoptie wordt door het ministerie van VWS fors gekort op haar subsidie. Dit betekent dat laagdrempelige, onafhankelijke en deskundige hulp verdwijnt.

Ook de AVRD vindt dat dit niet mag gebeuren en wil het FIOM graag steunen. Help je ook mee?

Teken de petitie

 
Meiling: update ontwikkelingen nieuwe adoptie wetgeving Taiwan
woensdag, 29 augustus 2012 08:15

Op de website van de Stichting Meiling vind je in het Nieuws belangrijke informatie over de gevolgen voor de interlandelijke adoptie vanuit Taiwan als gevolg van de nieuwe wetgeving rond adoptie die per 1 juli 2012 van start is gegaan in Taiwan.

 
Informatie Taiwan (Meilingdag)
dinsdag, 21 augustus 2012 09:11
Dit jaar verwachten we 3 Taiwanese gasten op de Meilingdag. Twee social workers van CSS (Agnes Yang en Blair Tung) en Henry Wang.
Vanuit Cathwel en CWLF is er helaas niemand aanwezig.

De social workers van CSS komen dit keer met een speciale missie naar Nederland. CSS heeft van de government in Taiwan opdracht gekregen een onderzoek te doen naar inter-landelijke adoptie vanuit Taiwan. In dat kader reizen Agnes en Blair in September eerst naar Zweden en aansluitend naar Nederland. Zij zullen de dagen rondom de Meilingdag en ook op de Meilingdag zelf diverse interviews houden met adoptie-ouders en geadopteerden.

Jongeren gezocht:
Op dit moment zijn wij nog op zoek naar jongeren/jong volwassenen die het leuk vinden om mee te werken aan dit onderzoek en hiervoor geïnterviewd willen worden door Agnes en Blair.
De interviews zullen plaatsvinden van 13 t/m 20 september. Wil je meer informatie hierover, dan kun je contact opnemen met Dorien Blokker: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Inloopuur:
Van 14:30 tot 16:00 uur is er op de Meilingdag een inloopuur waar u de medewerkers van het Taiwanteam en Agnes en Blair kunt ontmoeten.
De landencontactpersonen zijn beschikbaar om vragen over de procedures te beantwoorden.
Dorien Blokker en Lineke Wicherts zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de SN-intakegesprekken. 
En er zijn 1 of 2 personen aanwezig van de follow-up afdeling om uw follow-up rapportages in ontvangst te nemen.

Henry Wang zal te vinden zijn op de Meilingmarkt waar hij u graag informatie geeft over zijn werk als reisbegeleider in Taiwan.

Tot 15 september!
Het Taiwanteam

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 19