Nieuws
Meiling: oproep special need China
dinsdag, 10 mei 2011 08:54

Vanuit China ontvingen wij drie dossiers van kinderen met een special need:

  1. Dit betreft een kindje van bijna 2 jaar oud met als special need: een bult op de rug. Volgens de echo, die gemaakt is in China, gaat het hier om een lipoom, maar een Spina bifida Occulta is niet uit te sluiten. Dit kindje kan lopen. Tevens heeft dit kindje een klein “bijoortje” ter grootte van een rijstekorrel bij het linkeroor. De ontwikkeling van dit kindje is goed. Het ondervindt momenteel geen klachten van de bult.
  2. Dit betreft een kindje van 3,5 jaar met zogenaamde kreefthandjes (van beide handen) en kreeftvoetjes (van beide voeten). Dit kindje kan lopen en kan met de handen dingen vastpakken. In het verleden is bij dit kindje een hartruisje geconstateerd, maar het zou nu geen hartproblemen meer hebben. Ontwikkeling: dit kindje is wat later dan normaal gaan lopen en praat nog niet duidelijk.
  3. Dit betreft een kindje van 3 jaar oud, met een verhoogde spierspanning in beide benen en 2 klompvoetjes. In China is een operatie gedaan om de spierspanning te verlagen en de stand van de voeten te verbeteren. Dit kindje kan lopen, waarbij de verzorgster aan 1 hand vastgehouden wordt. Het is niet duidelijk of dit kindje geheel zelfstandig kan lopen. Verdere ontwikkeling van dit kindje is goed.

We zijn op zoek naar ouders die een geldige beginseltoestemming hebben en die in hun raadsrapport hebben staan dat een special needs kindje welkom is. Uw documenten mogen niet bij een andere vergunninghouder in procedure zijn. Voor vragen of meer informatie over een van deze kinderen kunt u per e-mail contact opnemen met de Meiling infolijn, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
WK: Wachtlijststop voor China special need
donderdag, 05 mei 2011 15:19

De afgelopen maanden is gebleken dat minder kinderen met special need gematched konden worden. Gezien het aantal aanvragen in procedure voor een kind met een medisch probleem zijn wij genoodzaakt de wachtlijst te sluiten. Nieuwe aanvragen kunnen op de prewachtlijst worden geplaatst. Doorstroom vindt plaats zodra nieuwe dossiers ingediend kunnen worden.

Mochten wij ouders zoeken voor een kind dat niet geplaatst kan worden bij ouders waarvan het dossier bij Wereldkinderen bekend is, dan zullen wij een oproep plaatsen op de website. Wanneer u voldoet aan de eisen die China stelt en een toestemming hebt voor opname van een kind met een medisch probleem, dan kunt u reageren.

 
Meer adoptiekinderen hebben speciale zorg nodig.
zondag, 01 mei 2011 21:26

De Stichting Adoptievoorzieningen meldt dat adoptieouders in Nederland steeds vaker een kind krijgen dat speciale zorg nodig heeft op fysiek, geestelijk of ander medisch gebied. In 2010 was dat 65 procent, een jaar eerder nog 54 procent.

Dit is volgens directeur Benders ten eerste een gevolg van het Haags Adoptieverdrag (1993). Het verdrag bepaalt dat landen eerst een adoptiegezin proberen te vinden binnen hun eigen grenzen, voordat kinderen door een buitenlands gezin mogen worden opgenomen. Steeds meer landen ondertekenen het verdrag en daarom is het aantal buitenlandse adopties wereldwijd gedaald.

Daarnaast geldt voor een land als China dat de binnenlandse adoptie stijgt, maar dat er nog steeds een taboe heerst op bijvoorbeeld het hebben van lichamelijke afwijkingen.

Directeur Peter Benders voorspelt dat over zo'n 10 jaar – maar misschien al eerder - bijna alleen nog maar kinderen met bijzonder behoeftes geadopteerd kunnen worden.

Meer hierover op de site van de Radio Nederland Wereldomroep en van de NOS.

 

 
Uit het parlement
maandag, 18 april 2011 20:53

- Op donderdag 14 april heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel aangenomen waardoor Nederland partij wordt bij het herziene Europees Verdrag inzake de adoptie van kinderen. Dit Verdrag legt de waarborgen vast voor adopties die niet onder het Haags Adoptieverdrag vallen, zodat deze eveneens in het belang van het kind zijn.


Het verdrag biedt in afwijking van het Europees Adoptieverdrag van 1967 ook aan paren die niet gehuwd zijn maar een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan en aan paren van hetzelfde geslacht de mogelijkheid om gezamenlijk een kind te adopteren. In Nederland bestaat deze mogelijkheid al, maar in veel andere van de 47 lidstaten van de Raad van Europa nog niet.

De inhoud van het verdrag wijkt niet af van de geldende adoptieregelgeving en praktijk in Nederland. Het betekent wel dat adoptiedossier in het vervolg minimaal vijftig jaar moeten worden bewaard in plaats van dertig jaar. Het ministerie van Justitie heeft de vergunninghouders verzocht om in afwachting van de wetswijziging alvast te handelen alsof deze verdragsverplichting voor hen reeds geldt.

 

- Het Initiatief-wetsvoorstel van mw. Koser Kaya (D66) over de uitbreiding van de duur van het adoptieverlof bij interlandelijke adoptie en het wetsvoorstel over de tegemoetkoming in adoptiekosten staan beide geagendeerd voor de week van 17 mei voor verdere behandeling in de Tweede Kamer.

 

 

 
Belangrijke mededeling m.b.t. themadag "anders zijn is ook gewoon".
vrijdag, 15 april 2011 19:04

Beste leden,

Helaas hebben wij vandaag een zeer teleurstellende mededeling van Jan Jaap van der Wal ontvangen. Hij komt niet vanwege onvoorziene verschuivingen in repetitie- en proefopnametijden van het nieuwe live-programma Comedy Live.  Hij betreurt het en biedt zijn welgemeende excuses aan. Daar hebben we echter niet zo veel aan. We proberen nog vervanging te regelen, maar geschikte opties daarvoor zijn schaars. Indien het eerste  deel van het programma toch doorgang vindt zullen we dit onmiddelijk op onze website melden.
Het tweede deel van het programma met Martine Delfos start om 14:30.
Wij kunnen ons voorstellen dat het niet aanwezig zijn van Jan Jaap van der Wal voor u een reden is om te annuleren. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij zullen u vervolgens de reeds betaalde toegangsgelden retourneren.
 
Met vriendelijke groet,
Jeanet Hekhuis
Voorzitter Adoptievereniging de Rode Draad

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 19