Goede doelen

In deze rubriek staan goede doelen vermeld die te maken hebben met kindzorg in China of Taiwan. Goede doelen die een online winkel hebben staan onder 'Winkels en projecthulp'. Het bestuur van de AVRD vermeldt de goede doelen zonder een oordeel uit te spreken over de vermelde organisaties.

Care4tina
De Stichting Care4tina is een particulier initiatief en wordt volledig gerund door vrijwilligers (geen winstoogmerk). Doel: het faciliteren en verlenen van medische hulp en het bieden van ondersteuning in sociaal en pedagogisch opzicht op het gebied van onderwijs aan kinderen in Xian.

Love Without Boundaries Nederland
Love Without Boundaries – Liefde Zonder Grenzen – is in 2003 gestart, nadat een groep Amerikaanse adoptieouders zich had ingezet om het leven te redden van een jongetje met een hartprobleem in China... De missie van LWB wordt door vrijwilligers over de hele wereld ondersteund. In Nederland door de werkgroep Love Without Boundaries Nederland.

Stichting Eline-de Cirkel is Rond
De Stichting is ontstaan nadat we in 2006 de biologische ouders van Eline hebben gevonden. De Stichting heeft als doel ondersteuning van middelbare schoolkinderen in Chongqing Municipalily. Ook worden de ouders van Eline, de He family, ondersteund door hun kinderen naar school te kunnen laten gaan.


The Mothers' Bridge of Love

Moeders 'Bridge of Love is een goed doel om een ​​brug tussen China en de wereld, in de eerste plaats voor de Britse families, die geadopteerde kinderen uit China, die meer willen leren over de cultuur van hun kinderen vandaan komen en ervaringen te delen met andere gezinnen die heb geadopteerde kinderen uit China.

Het werd opgericht door Xinran die een moeder, van Panpan, een auteur van boeken waaronder 'The Good Women of China' Sky 'Burial' en 'Boodschap van een onbekende Chinese moeder' (dat zich richt op de verhalen van de Chinese moeders die hebben verloren hun dochters, en bevat informatie over hoe om te doneren aan MBL). Zij is ook een columnist van The Guardian (G2) en freelance adviseur van TV & Publishing House. Haar doel voor dit project was om een ​​'moeder' brug van de liefde "voor Chinese weeskinderen te laten zien hoeveel liefde van een moeder voor hen betekent, ongeacht waar de liefde komt van bouwen, geboorte of adoptiemoeder, uit China of de rest van de wereld.