Geschiedenis RodeDraad-website

De RodeDraad website bestaat sinds 1997. In de loop van de jaren is de website uitgegroeid tot een rijke verzameling informatie voor (aspirant) adoptiefouders en andere belangstellenden voor adoptie uit China en Taiwan.

Eerste restyling
Medio 2004 is door het bestuur van de Stichting de Rode Draad (SRD), de voorloper van de AVRD, het besluit genomen om een volledige restyling van de website te gaan doen. Het onderhoud van de website werd door de veelheid aan gebruikte technieken en software bijkans onmogelijk. De oprichting van de AVRD vormde daarbij een goede gelegenheid om op hetzelfde moment ook een nieuwe website te annonceren.

Naast de algemeen toegankelijke website (rodedraad.com) is er een schaduw-website gekomen waar alleen de leden van de AVRD toegang toe hebben (avrd.nl). Deze schaduw website bevat naast de algemene informatie van de algemeen toegankelijke website ook meer gedetailleerde informatie over de adoptieprocedure, de tehuizen en de vereniging.

Tweede restyling
In 2008 is er besloten een tweede restyling door te voeren, waarbij de oude HTML-websites worden vervangen door een website met een content management systeem, waardoor de website makkelijker te onderhouden is voor een bredere groep vrijwilligers. Ook wordt de website uitgebreid met onderwerpen voor kinderen in de basisschoolleeftijd en tieners. De website groeit met de gezinnen van de leden mee.

Actueel houden
Om de website zo actueel mogelijk te houden is de inzet en betrokkenheid van iedereen die er gebruik van maakt onontbeerlijk. Als er fouten in de website zitten of als jezelf een bijdrage wilt leveren, stuur een email naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .  Alvast hartelijk bedankt.